VECKANS NYHET

Öka sannolikheten för en lyckad rekrytering

Att rekrytera rätt personal är avgörande för företag och organisationers konkurrenskraft och överlevnad. Forskningen har länge och otvetydigt visat att problemlösningsförmåga, eller generell begåvning, är den enskilt viktigaste egenskapen för att förutsäga arbetsprestation. Men trots det så kartläggs sällan begåvning i samband med urval arbetslivet. Hur kan det komma sig, vad är egentligen begåvning och hur mäter man det?

I veckans krönika kan du läsa mer om vad du kan göra för att öka sannolikheten för en lyckad rekrytering. I krönikan beskriver Anders Sjöberg, expert på evidensbaserade metoder inom olika typer av bedömningstjänster, hur du kan göra en lyckad rekrytering genom att mäta kandidaternas problemlösningsförmåga. I veckans test har du möjlighet att prova din egen begåvning. 

DokuMera har mallarna du behöver för att göra en lyckad rekrytering. Ta gärna del av vår rekryteringspolicy och våra kompetensbaserade intervjufrågor som kan utgöra en del av rekryteringsprocessen. Du finner fler mallar inom rekrytering här


VECKANS KRÖNIKA

Begåvningens betydelse vid rekrytering och urval

En central egenskap som visat sig vara viktig att bedöma i en rekrytering är kandidaternas  problemlösningsförmåga. Varför är begåvning är viktig? Hur kan begåvning bedömas? Vad säger forskningen om begåvningens roll vid rekrytering och urval? 

LÄS MER >

VECKANS TEST

Testa din begåvning

Det finns olika sätt att mäta sin begåvning på. Ett sådant sätt är att använda talserier. Vill du testa din egen begåvning på ett enkelt sätt kan du göra det här. Du kan också jämföra ditt resultat med tusentals andra personers resultat. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Policydokument
Rekrytering