VECKANS NYHET

Undvik problem vid semesterplaneringen

Även om det känns långt kvar till sommarsemestern så är det hög tid att börja planera för den redan nu. Att få ihop semesterschemat till allas belåtenhet är inte det lättaste när juli månad är de flestas semesterfavorit och det är lätt att konflikter uppstår.

Genom att vara ute i god tid blir det enklare för dig som arbetsgivare att planera verksamheten samtidigt som det underlättar för arbetstagarna då de kan planera sin ledighet. För att undvika konflikter med och mellan medarbetare angående semesterns förläggning är kommunikation A och O. Är det många som vill ha semester ungefär samtidigt och det är en omöjlighet för en fungerande verksamhet så krävs en dialog och ett givande och tagande sinsemellan. Ta del av våra mallar semesterplanering, ledighetsansökan och semesterpolicy så att du kan börja planera semestern redan nu. 

Arbetsgivaren ska ge besked om beviljad ledighet minst två månader innan semesterns början. När detta är gjort får arbetsgivaren inte ändra eller dra in ledigheten.


VECKANS KRÖNIKA

Begåvning, personlighet och rekrytering – hur hänger det ihop?

Ett vanligt tillvägagångssätt när man rekryterar personal är att administrera ett begåvningstest tillsammans med ett personlighetstest. Ett begåvningstest mäter maximal prestation. När personlighet testas är inte maximal prestation i fokus utan typisk prestation - kandidaten svarar på ett antal frågor som mäter hur hen typiskt tänker, känner och agerar i olika situationer.

LÄS MER >

VECKANS TEST

Testa din begåvning och personlighet

Ett vanligt tillvägagångssätt när man rekryterar personal är att administrera ett begåvningstest tillsammans med ett personlighetstest. Ett begåvningstest mäter maximal prestation, dvs. kandidaten ska genom att anstränga sig för att lösa så många uppgifter som möjligt inom utsatt tid. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Semester
LÄS ÄVEN