VECKANS FRÅGA

När ska arbetsgivardeklarationer lämnas in?

Från och med den 1 januari 2019 gäller nya regler för dig som ska lämna arbetsgivardeklaration. De nya reglerna innebär att du ska redovisa utbetalning och skatteavdrag för varje betalningsmottagare varje månad.  

Som arbetsgivare ska du lämna arbetsgivardeklaration varje månad. Detta krav har gällt sedan tidigare, och redovisningsperioder och deklarationsdatum är också samma som tidigare. De nya reglerna förändrar emellertid vad du ska redovisa i arbetsgivardeklarationen. Du ska från och med nu redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare varje månad. Det innebär att du inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften från med med inkomstår 2019. 

De nya reglerna medför att varje månad blir att betrakta som ett avslut i sig, vilket innebär att det blir ännu viktigare att varje redovisningsperiod är korrekt från början. 

Du kan läsa mer om de nya reglerna på Skatteverkets hemsida. 


VECKANS NYHET

Nya karensregler – vet du vad som gäller?

Den 1 januari avskaffades karensdagen, och ersattes av ett karensavdrag. Syftet är att det avdrag som görs när den anställde är sjuk ska vara rättvist och förutsägbart. 

LÄS MER >

VECKANS KRÖNIKA

Nya lagar – berör de dig?

Flera nya lagar började gälla vid årsskiftet. I veckans krönika - denna gång mer likt en sammanställning - kan du läsa ett urval av reglerna som berör dig som företagare. DokuMera har uppdaterat alla de mallar som berörs av regelförändringarna. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Personal
Styrelsearbete
LÄS ÄVEN