VECKANS NYHET

Sommaren är här – glöm inte att andas

Sommaren är här. Kanske har du redan gått på semester eller så är det snart dags. Det är dags att släppa allt vad jobb heter och andas ut. Det är dags för återhämtning för både kropp och själ.

Under semestern är vi många som passar på att ta tag i sådant som gnagt under året. Nu när vi är lediga vill vi kanske fokusera på att få en bättre hälsa, ett bättre utseende, gå ned i vikt, komma i form, sova bättre, få mer energi m.m. Det brukar sägas att det inte finns några genvägar för att uppnå resultat men faktum är att vi redan har nyckeln till att uppnå allt detta.

Kunskapen om hur viktiga våra andningsvanor är finns inom en mängd områden: ABC vid olycka, efter operation, vid flygrädsla, panikångest, förlossning, yoga, qigong, mindfulness, när vi sjunger, diverse sporter och vårt sexliv. Ändå har andningsträning hittills varit nästan totalt förbisett när det gäller vår hälsa och vårt välmående. Genom att förbättra dina andningsvanor kan du uppleva stora hälsovinster. Ta del av våra mallar PM Andas bättre – Må bättre samt PM Det medvetna andetaget för att läsa mer. 


VECKANS KRÖNIKA

Hur varmt får det vara på arbetsplatsen?

Som arbetsgivare är det viktigt att känna till att avvikande temperaturer kan vara förenade med hälsorisker. Så länge temperaturen ligger inom det neutrala temperaturområdet, dvs. inom +10 till +30 °C, föreligger i regel inga direkta hälsorisker. 

LÄS MER >

VECKANS FRÅGA

Får man ha shorts på jobbet?

Sommaren är här, och i det varma vädret kan det vara behagligt att klä sig enklare än normalt, men hur enkelt får man egentligen klä sig på arbetsplatsen? Svaret är, som så ofta när det gäller regler och juridik, att det beror på. Det finns ingen lag som reglerar hur man får klä sig på arbetsplatsen.

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Friskvård och hälsa