VECKANS NYHET

Öka motivationen på arbetsplatsen

Motivation är de processer som sätter i gång, upprätthåller och riktar beteende. Teorier om motivation förklarar varför vi överhuvudtaget handlar och varför vi gör vissa saker snarare än andra. 

I veckans krönika kan du läsa mer om du kan tillämpa beteendeekonomi för att förbättra din arbetsplats. Det handlar något förenklat om hur vi använder våra kunskaper inom psykologi och applicerar det på ekonomiska beslut. 

Motivation är en positiv och energigivande kraft, den höjer intensiteten och kreativiteten i våra handlingar, så hur bra företagets affärsidé än är krävs det en engagerad och motiverad personal för att företaget ska lyckas. T.ex. påverkar gott motiverande ledarskap personalens prestation samt företagets resultat.

DokuMera har mallarna du behöver för att öka motivationen på arbetsplatsen. Ta del av vår checklista om motivationsarbete och inventering brist på motivation, så att du kan se var bristerna finns samt öka motivationen. 


VECKANS KRÖNIKA

Förbättra din omvärldsanalys – omdefiniera din roll

Så nu har vi 2019 här och du undrar säkert vad du kan göra annorlunda – kanske göra bättre för dig själv och ditt företag. Fundera över om du inte ska simma uppströms– du kommer att märka att det känns bättre.

LÄS MER >

VECKANS TEST

Test – hur motiverad är du?

Med hjälp av DokuMeras mall kan du som chef skapa ett motivationstest som hjälper dig och dina medarbetare att förstå vad det är som motiverar dem i deras arbete. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Motivation
LÄS ÄVEN