VECKANS NYHET

Din självkänsla kan vara en viktig del av din framgång

Självkänsla kan spela en viktig roll för din motivation och framgång. Låg självkänsla kan hålla dig tillbaka från att lyckas professionellt eftersom du inte tror dig kunna nå framgång. Att ha en hälsosam självkänsla kan däremot hjälpa dig eftersom du navigerar livet med en positiv och självsäker attityd. Med ett självsäkert beteende blir det lättare att uppnå dina mål. 

Men vad är självkänsla? Var kommer det ifrån och vilket inflytande har det på våra liv? Inom psykologin används termen självkänsla för att beskriva en persons övergripande känsla av egenvärde eller personligt värde. Med andra ord, hur mycket du uppskattar dig själv. Självkänsla ses som ett personlighetsdrag, vilket innebär att den tenderar att vara stabil och varaktig över tiden. 

Du kan mäta din självkänsla med vår mall som du finner här. Just nu utvecklar vi många nya mallar inom ledarskap, och detta är en av mallarna. Du kan också utveckla ditt ledarskap och förbättra din verksamhet med hjälp av våra mallar inom motivation, teamarbete och förtroende.  


VECKANS TEST

Testa din självkänsla med vår mall

Fördelar med hög självkänsla är att det förbättrar initiativförmågan och gör individer mer öppna för nya erfarenheter. Det har även en stark koppling till glädje, lycka och andra positiva känslor. Hög självkänsla ökar uthålligheten, med det menas att individer med hög självkänsla klarar misslyckanden vid upprepande tillfällen utan att slås ned av detta.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi många nya mallar på engelska. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar på engelska.

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Självkänsla