VECKANS NYHET

Krishantering, förberedelse och corona – detta behöver du göra

I orostider är det många som vill förbereda sig på att tillvaron kan komma att förändras till det sämre. Detta gäller såväl privat som i arbetslivet. Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har frågan fått ökad betydelse, och många företag ser nu över sina rutiner med tanke på riskerna för plötsliga förändringar i samhället. 

Vi har många mallar inom krishantering och framför allt förberedelse. Med förberedelse inom krisberedskapsarbetet avses att systematiskt identifiera och bedöma alla händelser som kan leda till olyckor/kriser och att sedan förebygga och förbereda sig inför dessa. Ta del av våra mallar så att du är väl förberedd. Det är en bra idé att börja med mallarna processbeskrivning krishanteringsarbete och krispolicy. När du har förstått vad som behöver göras finner du fler mallar inom området här


VECKANS FRÅGA

Vilka riktlinjer gäller vid upprättandet av en handlingsplan vid kris?

Att ta hand om den egna personalen vid traumatiska händelser i jobbet är viktigt och kräver bland annat tydlighet, disciplin, empati och rutin. Ni behöver vara tydliga med att det här är viktigt och får ta utrymme. Ni behöver vara disciplinerade och ta tag i det så fort behovet dyker upp och ni behöver föra in det nya omhändertagande arbetssättet i era vardagliga rutiner. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Krishantering