VECKANS FRÅGA

Vad innebär arbetsbrist?

Arbetsbrist är en saklig grund som kan åberopas när en arbetsgivare vill säga upp en arbetstagare. Arbetsbristen kan uppstå på grund av flera olika anledningar så som minskad försäljning, ny teknik eller arbetsmetod m.m. 

För att en arbetsgivare ska kunna hänvisa till att arbetsbrist föreligger måste denne dessförinnan ha försökt att bereda annat arbete åt arbetstagaren på företaget. Arbetsgivaren ska i en sådan situation utvärdera arbetstagaren och dennes färdigheter och söka hitta en ny lämplig arbetsuppgift. Den nya arbetsuppgiften får inte heller vara en sådan uppgift som arbetstagaren är överkvalificerad för, t.ex. en omplacering från datatekniker till städpersonal. En arbetstagare kan dock samtycka till en sådan omplacering. 

När arbetsgivaren har uttömt alla möjligheter till att omplacera personen anses arbetsbrist föreligga. Om arbetstagaren sägs upp dessförinnan är arbetsbristen otillåten och därmed inte giltig som uppsägningsgrund.


VECKANS NYHET

Varsel och arbetsbrist – rabatt på Företagspaketet

Coronavirusets spridning har resulterat i utebliven eller kraftigt påverkad försäljning hos många företag, och än så länge är det ovisst hur omfattande och långtgående förlusterna kan bli. Det är också ovisst vilka stödåtgärder som kan komma att aktualiseras.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom friskvård och hälsa. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Arbetsbrist