VECKANS NYHET

Företagsrekonstruktion – det här behöver du känna till

I ljuset av coronaviruset är det många företag som har, eller inser att de snart kommer att få, likviditetsproblem. Det är inte säkert att en konkurs är det enda alternativet i en sådan situation. Ett alternativ kan vara att ansöka om företagsrekonstruktion, och det bör du överväga om du bedömer att ditt företag trots de likvida problemen fortfarande är livskraftigt.

I en ansökan behöver du kunna redogöra för hur din verksamhet ska bedrivas i fortsättningen. Företagets borgenärer måste i sin tur övertygas om att de kan få ut mer pengar för sina fordringar vid en företagsrekonstruktion är vid en konkurs. 

Vi har mallarna du behöver för att genomföra en företagsrekonstruktion. Ta del av våra mallar Checklista företagsrekonstruktion, Ansökan om företagsrekonstruktion och Rekonstruktionsberättelse. Fler mallar inom området hittar du här.


VECKANS FRÅGA

Vad är skillnaden mellan konkurs och företagsrekonstruktion?

Ett konkursförfarande handlar om att reglera avvecklingen av företag med ekonomiska problem som saknar förutsättningar att bli lönsamt igen. En företagsrekonstruktion däremot syftar till att ge i grunden livskraftiga bolag möjligheter att komma tillrätta med tillfälliga ekonomiska problem.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Företagsrekonstruktion
LÄS ÄVEN
Undvik personligt betalningsansvar