VECKANS NYHET

Ledarskap på distans – det här bör du tänka på

Just nu är det många personer som arbetar hemifrån. I situationer med så kallade fjärrteam är det särskilt viktigt för chefer och ledare att visa ett starkt ledarskap. Detta hänger samman med att många behöver särskilt stöd, och att de flesta är vana vid att jobba tillsammans eller åtminstone på ett kontor där det finns en närhet till övriga medarbetare. 

Med hjälp av gemensamma rutiner blir det enklare för många att visualisera de gemensamma målen. Detta ställer särskilda krav på dig som chef och ledare. Trots att dina medarbetare finns på skilda håll behöver du fortfarande kunna utöva ditt ledarskap, vilket bland annat innebär att du behöver coacha och motivera dina medarbetare samtidigt som du måste säkerställa att de gemensamma målen uppnås. 

Vi utarbetar just nu med flera mallar om ledarskap på distans. Nu kan du bland annat ta del av våra mallar Checklista ledarskap på distans och Checklista bli en bra chef. Du hittar fler mallar om ledarskap här


VECKANS KRÖNIKA

Fem andningstips för att skydda sig mot coronaviruset

Artikeln syftar till att ge konkreta, effektiva råd till alla som känner oro för egen del eller andra människor. Tvätta händerna, undvik i möjligaste mån att resa och stanna hemma om du varit i någon riskzon är alla viktiga tips för att undvika att smittas och minska risken för att viruset sprids. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >