VECKANS NYHET

Dags för munskydd på arbetsplatsen?

Visste du att Världshälsoorganisationen WHO nyligen uppdaterade sina riktlinjer om munskydd? Nu rekommenderar WHO användning av munskydd i folkmassor och på platser där det är svårt att hålla avstånd. Det kan gälla bland annat i kollektivtrafiken, men i vissa fall också på arbetsplatsen.

Har du tagit ställning till vad som ska gälla i fråga om munskydd på din arbetsplats? Finns det skäl att låta dina medarbetare använda munskydd? Vi har gjort upprättat mallen policy för munskydd på arbetsplatsen som du kan använda för ändamålet. 

Glöm inte bort övriga viktiga preventiva skyddsåtgärder. En god hygien är mycket grundläggande och räcker långt för att förhindra smitta. Ta gärna del av våra mallar policy förhindrande av smitta, policy för en god hygien på arbetsplatsen och hygienhandbok. Fler mallar inom området hittar du här


VECKANS FRÅGA

Vad har arbetsgivaren för ansvar för arbetsmiljöarbetet?

Arbetsgivaren har ett omfattande ansvar för arbetsmiljöarbetet på en arbetsplats. Det är arbetsgivaren som är skyldig att systematiskt planera och genomföra arbetet. Detta innebär att arbetsgivaren ska undersöka, förebygga, genomföra och vidta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Friskvård och hälsa