VECKANS NYHET

Skydda dig mot bluffakturor i sommar

Visste du att antalet bedrägeriförsök i form av utskick av bluffakturor ökar under sommaren? Riskerna för att utsättas ökar när den ordinarie personalen har semester och tillfälligt anställda sköter den löpande verksamheten.

Som arbetsgivare kan du skydda dig mot bluffakturor, och vi har mallarna du behöver för det. Se bland annat till att upprätta attestrutiner och attestinstruktioner, men du får inte glömma bort att också förankra rutinerna i verksamheten så att alla vet vad som gäller. Det är särskilt viktigt när den ordinarie personalen är på semester. 

För det fall du redan har fått en bluffaktura på ditt bord får du handfasta tips och råd om vad du kan göra i vår mall checklista hantering av bluffakturor. Fler mallar inom fakturering hittar du här


VECKANS FRÅGA

Hur beräknas dröjsmålsränta?

Hur man beräknar dröjsmålsräntan regleras i räntelagen. Räntelagen är dispositiv, vilket innebär att den gäller om inget annat har avtalats mellan parterna. Dröjsmålsräntan beräknas olika beroende på vad det är för typ av fordran. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Fakturering