VECKANS FRÅGA

Lönar det sig för små företag att ISO-certifiera sig?

Betrakta kostnaden för uppbyggandet av ett ledningssystem och certifieringskostnaden som vilken investering som helst. Uppskatta de förbättringar som kan finnas i företaget, baserat på de problem/utvecklingsmöjligheter som finns, till exempel:
- Färre kundreklamationer, nöjdare kunder.
- Störningar i processer/arbetssätt.
- Leveransförseningar.
- Eliminering av onödigt arbete.
- Missnöjd personal?
- Mer ordning och reda.
- Marknadsfördelar?
- Personalens kompetens tas till vara.

Baserat på en vanlig investeringskalkyl bör ni sedan kunna få fram svaret.

Generellt kan man väl säga att det är mycket enklare och billigare för ett litet företag att certifiera sig än för ett stort. Komplexiteten i många av de nödvändiga processerna går ned dramatiskt om företaget är litet.


VECKANS NYHET

Har du kvalitetssäkrat ditt företag?

Företag kan konkurrera med varandra på många olika plan, och kvalitet är en av många olika konkurrensfaktorer. Syftet med kvalitetsarbetet är framför allt att olika aktörer kopplade till företaget ska bli ännu mer nöjda med företaget. Målet är att kunderna ska bli mer nöjda med företagets produkter och tjänster samt att medarbetare, lagstiftare och andra externa aktörer ska bli mer nöjda med företaget och dess verksamhet. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar.

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Kvalitetssäkring
LÄS ÄVEN