VECKANS NYHET

DokuMera önskar dig en trevlig sommar!

Nu är sommaren här, och för de flesta väntar en flera veckor lång semester. Under semestern är vi många som passar på att ta tag i sådant som gnagt under året. Nu när vi är lediga vill vi kanske fokusera på att få en bättre hälsa, komma i form, sova bättre, få mer energi, umgås med familjen m.m. 

För många kan det däremot vara svårt att slappna av även under semestern. Är du en av dem som känner att ledigheten blir lidande av stress, förväntningar från omgivningen och krav på ständig tillgänglighet? Det är tyvärr vanligt förekommande, men det kan finnas hjälpmedel att ta till – din egen andning. 

Visste du att sättet du andas på kan påverka hur du mår och känner dig? Kunskapen om hur viktiga våra andningsvanor är finns inom en mängd områden: ABC vid olycka, efter operation, vid flygrädsla, panikångest, förlossning, yoga, qigong, mindfulness, när vi sjunger, diverse sporter och vårt sexliv. Ändå har andningsträning hittills varit nästan totalt förbisett när det gäller vår hälsa och vårt välmående. Genom att förbättra dina andningsvanor kan du uppleva stora hälsovinster. 

Vi hoppas förstås att du inte ska behöva våra mallar för att få en lugnare semester, men för det fall du behöver hjälp med att varva ner kan du ta del av våra mallar PM Andas bättre – Må bättre samt PM Det medvetna andetaget för att läsa mer. 

Vi på DokuMera önskar dig en trevlig sommar! 


VECKANS FRÅGA

Hur varmt får det vara på arbetsplatsen?

Det finns inga allmänna regler om högsta temperatur på en arbetsplats eller om särskild sommarklädsel. Arbetsmiljölagens huvudregel är att arbetsgivaren ska vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga ohälsa eller olycksfall - både långsiktiga och tillfälliga åtgärder.

LÄS MER >

VECKANS TIPS

15 sevärda platser i Sverige som du inte får missa

Ska du ut och resa i sommar? I så fall är du inte ensam, även om många just i år kommer att avstå från att resa utomlands. Intresset för en så kallad hemester eller svemester, dvs. en semester som tillbringas i hemmet, i närheten av hemmet eller inom landet, har däremot ökat kraftigt med anledning av det osäkra läget i världen. 

LÄS MER >
RELATERADE KATEGORIER
Arbetsmiljö