VECKANS NYHET

Var vaksam på varningssignalerna för psykisk ohälsa i höst

Visste du att flera undersökningar har visat att många som arbetat hemma under våren har känt sig ensamma och isolerade? 

Ensamhet och social isolering kan påverka människors psykiska hälsa på ett negativt sätt, och som arbetsgivare behöver du vara vaksam på varningssignalerna. Arbetsrelaterad psykisk ohälsa är vanligt förekommande och definieras som lättare eller vanlig psykisk ohälsa och i begreppet ingår depression, ångest, utmattningssyndrom och andra stressrelaterade sjukdomar. Att ohälsan är arbetsrelaterad betyder inte att det finns några enkla samband mellan arbete och de psykiska besvären. Ofta är det en kombination av faktorer i privatlivet och arbetet som ligger bakom den psykiska ohälsan.

Vi har många mallar som hjälper dig att såväl förebygga som hantera stressrelaterad ohälsa. Ta bland annat hjälp av vår Checklista förebygg ensamhet, Checklista undvika stressrelaterad ohälsa och Checklista varningssignaler stressrelaterad ohälsa. Se till att du arbetar förebyggande med problematiken, bland annat med hjälp av en Policy för arbetsrelaterad psykisk ohälsa och för återhämtning. Fler mallar inom området hittar du här


VECKANS FRÅGA

Vad kännetecknar utmattningssyndrom?

Utmattningssyndrom kännetecknas av stark trötthet, kognitiva problem och sömnstörningar. Det uppstår efter långvarig belastning och ger initialt smärtor, värk, störningar i hjärtrytmen, andningen, mag-, tarm-och urinfunktioner samt irritabilitet och koncentrationssvårigheter.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >
LÄS ÄVEN