VECKANS FRÅGA

Hur viktigt är det med presentationsteknik i säljmöten?

Hur förbereder man sig för ett möte och vad behöver man lära sig om presentationsteknik innan sina möten? Varför är det viktigt att ha inhämtat grundkunskaper i presentationsteknik?

Om ni har få möten finns ingen anledning att ägna mycket tid till kurser och utbildning kring presentationsteknik. Men om ni har möten och seminarier regelbundet så finns några punkter att tänka igenom. Analysera vilket läge ni är i:

  • Har ni presentationer idag?
  • Hur brukar ni lägga upp dem?
  • Vilka kunder är det (och hur många är de)?
  • Vad har ni får mål?

Koncentrera er på det scenario som är vanligast. Ett vanligt kundmöte är att ni är 1 – 2 från ert företag och att det ser likadant ut på andra sidan. Mötet sker ofta kring ett konferensbord. Välj en teknik som du känner dig bekväm med och utveckla den.

Vill du använda dator så kräver det en projektor. Tekniken kan bli ett hinder, uppstartstider, sladdar, etc. Kräver din presentation verkligen en dator? Kanske det är enkla bilder i PowerPoint som lika väl kan visas på papper eller egentligen förklaras bättre medan man ritar?

Använder du whiteboard så lägg tid på att lära dig skriva snyggt och alltid ha med dig egna, fräscha pennor. Fördelen är också att man blir mer rörlig och det finns en möjlighet att visa engagemang och energi.

Väljer du att bara prata så är en uppföljning viktig. Är ni två från ert företag så se till att den som inte pratar för anteckningar. Återkom till kunden senast dagen efter med stödnoteringar i stolpform.


VECKANS NYHET

Till dig som inte hunnit strukturera ditt år ännu – här kommer räddningen!

Som företagare råder det ingen brist på arbetsuppgifter, lagstadgade skyldigheter och andra åtaganden som måste utföras. Dessa är ofta så många till antalet att det kan vara svårt att hinna med dem. Därför har vi upprättat ett årshjul med de viktigaste områdena för dig som företagare. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom företagssäkerhet. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >