VECKANS TIPS

Vill du veta mer om Företagspaketet? Hör av dig till Filip!

Visste du att DokuMera har tusentals olika mallar som inte bara hjälper dig att göra rätt, utan också att strukturera och effektivisera ditt arbete och arbetssätt? Vi har i tjugo års tid hjälpt flera tusen företag med avtal och andra viktiga dokument speciellt framtagna för företagandets många behov.

Vi vet att det inte alltid är lätt att veta vilka dokument som krävs enligt lag och vilka som underlättar det praktiska arbetet, men med hjälp av vår tjänst Företagspaketet kan du snabbt och enkelt få den hjälp du behöver.

Vi vill gärna göra ditt företagande både enklare och tryggare. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med det berättar Filip Krook hos oss gärna mer. Skriv eller ring till Filip redan idag på filip.krook@dokumera.se eller 0763156423 så är du på god väg till ett både enklare och tryggare företagande! VECKANS NYHET

Anställnings upphörande – här är mallarna som krävs

När en anställning upphör finns det mycket du måste hålla koll på som arbetsgivare, bland annat eftersom det kan bli mycket kostsamt att skilja en arbetstagare från sin anställning på ett otillåtet sätt. 

LÄS MER >

VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Enkla och löpande skuldebrev – vad är skillnaden?

Det finns flera olika former av skuldebrev. De vanligaste formerna är enkla respektive löpande skuldebrev. Reglerna om skuldebrev finns i lagen om skuldebrev (skuldebrevslagen). Vad ett skuldebrev är framgår inte av lagen, men det är fråga om en skriftlig handling, i vilket en viss person utfäster sig att betala ett penningbelopp. 

LÄS MER >