VECKANS NYHET

Har du tänkt på detta inför årets semesterplanering?

Även om det känns långt kvar till sommarsemestern så är det hög tid att börja planera för den. Att få ihop semesterschemat till allas belåtenhet är inte det lättaste när juli månad är de flestas semesterfavorit. Det är lätt hänt att konflikter uppstår.

Genom att vara ute i god tid blir det enklare för dig som arbetsgivare att planera verksamheten samtidigt som det underlättar för arbetstagarna att planera sin ledighet. För att undvika konflikter med och mellan medarbetare angående semesterns förläggning är kommunikation A och O. Om det är många som vill ha semester ungefär samtidigt och det är en omöjlighet för en fungerande verksamhet krävs en dialog och ett givande och tagande sinsemellan.

Vi har förstås mallarna du behöver för att planera årets semester, och för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig bjuder vi just nu på våra mallar Semesterplanering, Ledighetsansökan och Semesterpolicy. Fler mallar om semester hittar du här.  


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Skiljedom – vad är det?

När en tvist uppstår kan parternas val av tvistlösningsmetod vara av stor betydelse. Skiljeförfaranden är ett sätt att lösa tvister på och kan inledas antingen på parternas egen begäran eller när det framgår av lag att en viss typ av tvist ska avgöras på sådant sätt.

LÄS MER >

VECKANS TIPS

Vill du veta mer om Företagspaketet? Hör av dig till Jenny!

Jenny vill gärna visa dig hur du kan strukturera och effektivisera ditt arbete och samtidigt spara mycket tid och pengar med hjälp av Företagspaketet. Kontakta Jenny på jenny.lindhe@dokumera.se eller 0768-58 48 32 så berättar hon hur. 


LÄS MER >