VECKANS NYHET

Har du ett avtal för distansarbete och hemmakontor?

Det är fortfarande en allmänt hög smittspridning ute i samhället, men som arbetsgivare kan du bidra till att den minskar genom att vidta åtgärder för en god och säker arbetsmiljö för dina medarbetare.

Många jobbar fortfarande hemifrån, och om du låter dina medarbetare jobba på distans finns det flera viktiga frågor som du i egenskap av arbetsgivare behöver se över. Vi har mallarna som hjälper dig i detta arbete. Den senaste veckan har vi uppdaterat vår mall Avtal för distansarbete samt upprättat nya mallar som Avtal för hemmakontor, Checklista distansarbete och arbetsmiljö och Protokoll skyddsrond digital arbetsmiljö.

Med hjälp av dessa mallar kan du upprätta de dokument som behövs samt verka för en god arbetsmiljö även när dina medarbetare jobbar på distans. Glöm inte bort att dokumentera ditt arbete med hjälp av vår Arbetsmiljöhandbok. Ännu fler mallar om distansarbete hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Kan arbetstagare vägra att komma till jobbet med hänvisning till smittorisk?

Även om betydligt fler än normalt jobbar hemifrån just nu är det många som av olika skäl inte kan eller får arbeta på distans. Vad gäller för den arbetstagare som inte vill komma till jobbet med hänvisning till smittorisk?

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >