VECKANS NYHET

Här är dokumenten du behöver inför sommaren – just nu ett utan kostnad

Trots att många går på semester under sommarmånaderna finns det mycket att tänka på för dig som arbetsgivare. Vi har mallarna du behöver när du ska anställa, förlägga semester samt förhindra de årliga sommarbedrägerierna. 

Anställning

För dig som avser att anställa sommarpersonal har vi mallarna Anställningsavtal säsongsarbete, Anställningsavtal korta visstidsanställningar med timlön, Praktikavtal samt Checklista minderåriga på arbetsplatsen som hjälper dig att upprätta de avtal som krävs samt säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö.

Semester

För dig som ännu inte har planerat årets sommarsemester är det hög tid att ta tag i det. Med hjälp av våra mallar Semesterplanering, Semesterpolicy och Ledighetsansökan kan du enkelt förlägga årets sommarsemester för samtliga av dina medarbetare. 

Ekonomi

Visste du att antalet bedrägerier och bedrägeriförsök ökar under sommarmånaderna när den ordinarie personalen har semester? Du kan vidta enkla men effektiva åtgärder för att minska riskerna för att bli utsatt för bedrägerier med hjälp av våra mallar Checklista – hantering av bluffakturor, Checklista attestrutiner samt Attestinstruktion

För att du enkelt ska kunna påbörja ditt arbete inför sommaren kan du just nu få någon av ovanstående mallar utan kostnad av oss. Skriv till oss här och berätta vilken du vill ha, så hjälper vi dig vidare. Du som har vår tjänst Företagspaketet kan själv ladda ner de mallar du vill ha. 


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Får arbetsgivaren publicera bilder på sina anställda på företagets hemsida?

Som arbetsgivare kan du vilja publicera bilder på dina anställda på företagets hemsida. Det reser frågor om GDPR och dina anställdas integritet: är sådan publicering tillåten och måste arbetstagarna lämna sitt samtycke?

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >