VECKANS NYHET

Kvalitetssäkring och ISO – så här gör du

De flesta företagare strävar efter att ständigt förbättra och justera sin verksamhet för att möta kundernas behov. Det kan handla om enstaka frågor som hur du undviker driftstörningar eller hur du ska svara i telefon, men det kan också handla om att se över hela områden såsom arbetsmiljö, miljö eller informationssäkerhet. 

Vi får många frågor och önskemål om mallar för kvalitetssäkring, och därför har vi upprättat mallar som steg för steg inom olika områden visar hur du ska gå tillväga för att kvalitetssäkra din verksamhet.

Vi rekommenderar att du börjar med våra mallar om ISO 9001 som lägger grunden för företagets kvalitetssäkringsarbete. För att du ska komma igång så snabbt och enkelt som möjligt kan du just nu ladda ner mallen Checklista certifiering ISO 9001 utan kostnad. Fler mallar som hjälper dig på vägen hittar du här. Om du vill fortsätta med kvalitetssäkringsarbetet har vi också mallarna du behöver för att förbättra miljön och arbetsmiljön.  


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Måste ett aktiebolag utse en vd?

Enligt aktiebolagslagen finns det inget krav för privata aktiebolag att utse en verkställande direktör. I publika aktiebolag ska det däremot alltid finnas en verkställande direktör. Den verkställande direktören ska sköta den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >