VECKANS NYHET

Missbruk på arbetsplatsen – vad gäller?

Visste du att omkring en miljon människor i Sverige har en riskfylld konsumtion av alkohol, droger eller läkemedel, och att flera hundra tusen beräknas vara fast i någon form av spelberoende? 

Följderna av ett missbruk kan förstås bli förödande för individen, men som chef behöver du vara medveten om vanliga signaler på missbruk, då missbruk kan leda till sjukfrånvaro, produktionsbortfall, misstag, kvalitetsbrister och olyckor. Kostnaderna för sådana skador kan uppgå till betydande belopp. 

Vi har mallarna du behöver för att förstå vilka skyldigheter du har som arbetsgivare, vilka skyldigheter arbetstagaren har samt hur du bör agera vid oro och bekräftat missbruk, vare sig det gäller alkohol, droger, spel eller något annat. Ta gärna del av våra mallar Alkohol- och drogpolicy, Handlingsplan för alkohol- och drogfrågor, Checklista rehabilitering, Handlingsplan och rollfördelning vid riskbruk och skadligt bruk och Policy mot riskbruk och skadligt bruk. Fler mallar om missbruk hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: När ska en arbetsgivare upprätta en rehabiliteringsplan?

Om det kan antas att den anställdes arbetsförmåga kommer att vara nedsatt på grund av sjukdom under minst 60 dagar ska du som arbetsgivare senast den dag när den anställdes arbetsförmåga har varit nedsatt under 30 dagar ha upprättat en plan för återgång i arbete. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar.

LÄS MER >