VECKANS NYHET

Personalhandboken – här är dokumenten du behöver

I förra veckans nyhetsbrev fick du tips och råd om vilka dokument du behöver vid misstanke om eller bekräftat missbruk på arbetsplatsen. Inte sällan är det många dokument som behöver upprättas i personalärenden, och arbetet är ofta både tidskrävande och komplicerat.

Med hjälp av en Personalhandbok kan du samla företagets alla rutiner, riktlinjer och dokument inom personal på en och samma plats; allt från rekryteringsprocessen till anställningens upphörande och allt däremellan. Genom att dokumentera ditt personalarbete sparar du inte bara mycket tid; du effektiviserar, tydliggör och förenklar också företagets personal- och administrationsarbete så att alla vet vad som förväntas.

Vill du veta mer om alla de fördelar du kan få genom att använda dig av vår personalhandbok? Just nu kan du utan kostnad ta del av våra mallar Årshjul för anställda och Årshjul för arbetsmiljö och se exempel på områden du kan upprätta dokument inom. Naturligtvis har vi alla de stöddokument du behöver i ditt arbete, och dessa finns listade i årshjulen.

Vill du veta mer om personalhandboken och hur du kan använda den på bästa möjliga sätt? Kontakta gärna någon av våra säljare här som gärna ger dig fler tips och råd.


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Vad ska arbetsgivaren göra vid hot och våld på arbetsplatsen?

I veckans krönika kan du läsa en sammanfattning av vilka regler som gäller avseende hot och våld eller risken att bli utsatt för hot och våld på arbetsplatsen. Hur kan man som arbetsgivare bedriva ett förebyggande arbete för att minska riskerna för hot och våld på arbetsplatsen? 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >