VECKANS NYHET

DokuMera önskar dig en trevlig sommar; just nu med en personalhandbok

Nu är sommaren här, och för de flesta väntar en flera veckor lång semester. Under semestern är vi många som passar på att ta tag i sådant som gnagt under året. Nu när vi är lediga vill vi kanske fokusera på att få en bättre hälsa, komma i form, sova bättre, få mer energi, umgås med familjen m.m. 

Som företagare är det däremot inte ovanligt att tillvaron ser annorlunda ut. Driften av företaget och den fortsatta verksamhetsplaneringen upphör inte bara för att sommaren är här, och det finns ständigt något att ta tag i. 

Nu när många är på semester kan det finnas mer tid att ta tag i det som du kanske inte har så mycket tid för annars. Varför inte passa på att strukturera och dokumentera företagets HR- och personalarbete med hjälp av DokuMeras omfattande Personalhandbok? Den innehåller det du behöver gällande din personal; allt från rekrytering till anställnings upphörande. Som en sommargåva från oss kan du just nu ladda ner den utan kostnad (värde 1970 kronor). Fler mallar om personal hittar du här

Vi på DokuMera önskar dig en trevlig sommar! 


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Är en arbetstagares överträdelse av en policy grund för uppsägning eller avsked?

Huvudregeln är att en arbetsgivare inte kan avskeda eller säga upp en anställd för enstaka brott mot en policy. En del överträdelser kan emellertid vara av mer allvarlig karaktär, vilket exempelvis är fallet om överträdelsen medför ekonomiska fördelar för den som brutit mot policyn. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 


LÄS MER >