VECKANS NYHET

Fortsatt distansarbete eller återgång till arbetsplatsen? Här är mallarna du behöver

De flesta har kommit tillbaka från sommarledigheten, och för vissa gäller fortsatt distansarbete medan andra har bestämt sig för att återgå till den ordinarie arbetsplatsen. Folkhälsomyndigheten rekommenderar för närvarande hemarbete i den mån det är möjligt, men det är arbetsgivaren som bestämmer var arbetet ska utföras. 

För dig som har återgått eller ska återgå till arbetsplatsen är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder mot smittspridning på arbetsplatsen. Det är en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet, och våra mallar Checklista - corona och arbetsgivares ansvarChecklista återgång till arbete efter corona, Checklista förhindra smitta på arbetsplatsen samt Policy för förhindrande av smitta kan hjälpa dig i detta arbete.

För dig som fortfarande jobbar hemifrån vill vi tipsa om våra mallar Checklista tio ordningsregler för distansarbete, Checklista ledarskap på distans, Checklista distansarbete och arbetsmiljö, Checklista - 12 tips för lyckade digitala möten samt Checklista utrustning vid distansarbete.

Här finner du fler mallar om distansarbete och återgång till arbetsplatsen


VECKANS TIPS

DokuMeras Företagarhandbok – så blir du en bättre företagare

Vill du bli en ännu bättre företagare? Vi tänkte väl det, och i så fall bör du beställa DokuMeras nyligen utgivna Företagarhandbok. I handboken får du konkreta tips och råd av oss i frågor som berör alla företagare, vare sig du vill följa lagstadgade krav, bli en bättre chef, upprätta avtal, motivera dina medarbetare, förbättra arbetsmiljön eller något helt annat.

LÄS MER >

VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Kan arbetsgivaren kräva att arbetstagare vaccinerar sig?

För närvarande har nästan 60 % av befolkningen över 18 år blivit fullvaccinerad mot covid-19. Kan en arbetsgivare kräva att arbetstagarna på arbetsplatsen vaccinerar sig mot covid-19? Denna fråga och flera andra svarar vår jurist på i Veckans fråga. 

LÄS MER >