VECKANS NYHET

Distansarbete – har du dokumenten som behövs?

Det är fortfarande många som jobbar på distans, och som arbetsgivare måste du ta ställning till vilka regler som ska gälla när arbete utförs utanför arbetsplatsen. Vad ska till exempel gälla i fråga om IT-säkerhet, tillgänglighet, arbetsmiljö och ansvar? I vissa fall kan frågor om distansarbete regleras i kollektivavtal, men i huvudsak är det upp till dig som arbetsgivare att bestämma vad som ska gälla. 

I förra veckans nyhetsbrev tipsade vi om vår Personalhandbok. Varför inte passa på att uppdatera personalhandboken med vad som ska gälla i fråga om distansarbete? Undersökningar visar att många arbetstagare åtminstone till viss del kommer att vilja fortsätta arbeta på distans även efter pandemin, och mot bakgrund av det är frågan om distansarbete något som du förr eller senare kommer att behöva ta ställning till. 

Ta gärna hjälp av våra mallar, såsom Policy för distansarbete, Överenskommelse om distansarbete, Checklista anställningsintervju på distans, Lösenordspolicy, Checklista Tio ordningsregler för distansarbete, Checklista utrustning vid distansarbete och Informationssäkerhetspolicy. Fler mallar om distansarbete hittar du här

Just nu får du valfri mall ovan utan kostnad. Skriv till oss här och berätta vilken du vill ha, så hjälper vi dig. Du som har vår tjänst Företagspaketet kan själv ladda ner de mallar du vill ha.

Erbjudandet gäller till och med den 26 januari 2021. 


VECKANS FRÅGA

Ledarskap på distans – det här bör du tänka på

Just nu är det många personer som arbetar hemifrån. I situationer med så kallade fjärrteam är det särskilt viktigt för chefer och ledare att visa ett starkt ledarskap. Detta hänger samman med att många behöver särskilt stöd, och att de flesta är vana vid att jobba tillsammans eller åtminstone på ett kontor där det finns en närhet till övriga medarbetare. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >