VECKANS NYHET

Vi har uppdaterat vår personalhandbok – nu med distansarbete

Visste du att du med hjälp av en Personalhandbok kan samla företagets alla rutiner, riktlinjer och dokument inom personal på en och samma plats? Det kan gälla allt från rekryteringsprocessen till anställningens upphörande och allt däremellan. Genom att dokumentera ditt personalarbete sparar du inte bara mycket tid; du effektiviserar, tydliggör och förenklar också företagets personal- och administrationsarbete så att alla vet vad som förväntas.

Vi har uppdaterat vår personalhandbok gällande distansarbete. Vi vet att det är många som har jobbat på distans under coronapandemin, och för många kommer distansarbete i någon utsträckning vara vanligt förekommande även fortsättningsvis.

Varför inte ta del av våra mallar om distansarbete och uppdatera din personalhandbok så att alla på arbetsplatsen vet vad som gäller? För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att göra detta kan du just nu ladda ner våra mallar Policy för distansarbete, Checklista distansarbete och arbetsmiljö samt Protokoll skyddsrond digital arbetsmiljö utan kostnad. Fler mallar om distansarbete hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: GDPR och anhöriglistor – vad gäller?

En anhöriglista kan sannolikt behandlas med stöd av den rättsliga grunden berättigat intresse, dvs. när arbetsgivarens intresse av att få behandla personuppgifter väger tyngre än den registrerades intresse av att inte få sina personuppgifter behandlade. 

LÄS MER >

VECKANS TIPS

DokuMeras Företagarhandbok – så blir du en bättre företagare

Vill du bli en ännu bättre företagare? Vi tänkte väl det, och i så fall bör du beställa DokuMeras nyligen utgivna Företagarhandbok. I handboken får du konkreta tips och råd av oss i frågor som berör alla företagare, vare sig du vill följa lagstadgade krav, bli en bättre chef, upprätta avtal, motivera dina medarbetare, förbättra arbetsmiljön eller något helt annat.

LÄS MER >