VECKANS NYHET

Till dig som berörs av offentlig upphandling – har du dokumenten som krävs?

Det offentliga upphandlar varje år varor och tjänster för flera hundratals miljarder kronor. Den leverantör som önskar erbjuda sina varor eller tjänster till det offentliga kan därför ha mycket att vinna på att sätta sig in i de regler som gäller vid offentlig upphandling.

Faktum är att den leverantör som inte har de dokument som krävs kan utgå från att en annan leverantör kommer att vinna upphandlingen i fråga. Beroende på vad det är för typ av upphandling kan den upphandlande myndigheten ställa olika krav på dokumentation, exempelvis i fråga om miljö, hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Med hjälp av våra mallar om offentlig upphandling, miljö, hållbarhet och socialt ansvarstagande kan du öka sannolikheten för att vinna de upphandlingar du inkommer med anbud till. Ta gärna del av våra mallar Checklista anbud upphandling, Hållbarhetspolicy, Miljöpolicy och Policy mot givande och tagande av muta. Fler policymallar som hjälper dig i ditt upphandlingsarbete hittar du här

Just nu kan du utan kostnad få någon av ovan nämnda mallar. Skriv till oss här och berätta vilken du vill ha, så hjälper vi dig. 

Erbjudandet gäller till och med 10 november 2021. 


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Hur kallt får det vara på arbetsplatsen?

Som arbetsgivare är det viktigt att känna till att avvikande temperaturer kan vara förenade med hälsorisker. Så länge temperaturen ligger inom det neutrala temperaturområdet, dvs. inom +10 till +30 °C, föreligger i regel inga direkta hälsorisker.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >