VECKANS NYHET

Utvecklings- och lönesamtal på distans – så här gör du

Distansarbete blir i allt högre grad till en norm, och som arbetsgivare behöver du ha rutiner och riktlinjer för vad som ska gälla. Utöver medarbetarnas arbetsuppgifter finns det mycket som inte får glömmas bort när arbetet sker på distans, såsom utvecklings- och lönesamtal.  

Något som är viktigt att tänka på är att vid digitala arbetsplatser saknar e-post- och textkommunikation de nyanser som kommunikation ansikte mot ansikte har. Därför är det särskilt viktigt att du förbereder dig väl inför samtalen med dina medarbetare. På så sätt kan du enklare motivera dina medarbetare och förstå vad som driver dem framåt. Ta därför gärna del av våra mallar Checklista anställningsintervju på distans, Samtalsunderlag utvecklingssamtal och Samtalsunderlag lönesamtal. Ytterligare tips och råd om hur du kan leda på distans finner du i vår mall Checklista ledarskap på distans.


VECKANS FRÅGA

Vad är viktigt att tänka på vid utvecklingssamtal med en medarbetare?

För att få ut så mycket som möjligt och för att utvecklingssamtalet ska bli givande för både parter är det viktigt att man förbereder sig själv väl och funderar över vissa punkter innan, under och efter samtalet. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >