VECKANS NYHET

Cyberattackerna ökar – har du sett över företagets skydd?

Visste du att cirka 80 procent av de europeiska företagen drabbades av någon form av cyberattack under år 2017? Trenden är dessvärre ökande, och cyberbrottsligheten är därför något som alla organisationer numera måste förhålla sig till och hantera. 

Det är lätt hänt att drabbas av cyberattacker. Inte sällan sker det genom att en medarbetare klickar på en annons eller en bilaga, vilket leder till att skadlig programvara kommer in i företagets IT-miljö. Genom att säkerställa att dina medarbetare agerar på ett säkerhetsmedvetet sätt kan du därför minska sannolikheten för att drabbas av cyberattacker. Ta gärna del av våra mallar Policy för användning av nätverkstjänster, Policy för mobil databehandling, Policy om fjärranslutning och Policy om godtagbar användning av informationstillgångar i ditt arbete. Fler mallar hittar du här

Arbetet med cybersäkerhet hänger nära samman med företagets skydd av personuppgifter. Säkerhetsaspekterna har en framträdande roll i dataskyddsförordningen (GDPR), och säkerhet är en fråga som de flesta företag behöver se över. Ta del av våra mallar om säkerhet och GDPR här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Vem ska arbeta med lönekartläggning?

Alla arbetsgivare ska arbeta med lönekartläggning. Syftet är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga skillnader i lön och andra anställningsvillkor mellan kvinnor och män. I praktiken innebär det att arbetsgivare varje år ska kartlägga och analysera bestämmelser och praxis om löner och andra anställningsvillkor.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >