VECKANS NYHET

Lokalhyra i ljuset av coronapandemin – tänk på detta

Många företagare har det senaste året fått erfara en kraftigt minskad försäljning i ljuset av coronapandemin. I en sådan situation är det mycket viktigt att snabbt se över företagets kostnader, och det gäller särskilt kostnaderna för hyra som ofta är betydande samtidigt som hyresavtal i regel gäller under flera år. 

Vi får just nu många frågor om lokalhyresavtal, och för att göra det enklare för dig att ta reda på vad som gäller har vi upprättat många mallar för detta ändamål. Om du behöver hyra ut din lokal eller en del av den har vi mallarna du behöver, liksom om du behöver ingå ett avtal om tillfällig nedsättning av hyra. Utöver mallarna Hyresavtal – lokal, Hyresavtal – Del av lokal, Hyresavtal – Uthyrning av lokal i andra hand och Avtal tillfällig nedsättning av hyra har vi många fler mallar om lokalhyra, och du hittar dem här

Du vet väl om att du som har vår tjänst Företagspaketet kan ställa frågor till vår jurist genom vår Frågeservice? För dig som ännu inte har Företagspaketet berättar vi gärna mer om vad detta innebär och om hur du med hjälp av våra mallar kan spara såväl tid som pengar samt effektivisera dina rutiner, så att du kan ägna mer tid åt din kärnverksamhet. Kontakta oss här så berättar vi mer. 


VECKANS FRÅGA

Hyrestiden är tre år enligt mitt hyresavtal. Kan jag när som helst flytta från lokalen?

Med hyrestid avses den tid du har avtalat om att hyra lokalen. Om hyrestiden är tre år kan du flytta tidigast det datum som är angivet som hyrestidens slut i avtalet. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >