VECKANS NYHET

Så här coronasäkrar du arbetsplatsen steg för steg – vi har mallarna du behöver

Visste du att nya och hårdare coronarestriktioner började gälla tidigare denna vecka? De nya reglerna avser bland annat begränsade öppettider på restaurang, ensamätning i gallerior och krav på minskad trängsel i butiker och gym. 

Som arbetsgivare har du inte bara en möjlighet att vidta åtgärder för att minska smittspridningen, utan även en uttrycklig skyldighet att vidta de åtgärder som behövs för att minska risken för sjukdom och ohälsa på arbetsplatsen. 

Just nu får vi många frågor om vad arbetsgivare kan göra för att coronasäkra sin arbetsplats, och vi vill därför tipsa om våra mallar som hjälper dig i det arbetet. Vi är naturligtvis angelägna om att kunna bidra till en minskad smittspridning, så därför bjuder vi just nu på våra mallar Checklista - corona och arbetsgivares ansvar, Policy för förhindrande av smitta och Riskbedömning – coronavirus. Fler mallar om åtgärder för minskad smittspridning hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Ersätts arbetsskador som uppstår i hemmiljö?

Just nu är det många som jobbar hemifrån i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. De flesta tänker nog inte på sitt hem som en arbetsplats, och som arbetsgivare är det lätt att tro att ansvaret för arbetsskador upphör så fort arbetstagaren befinner sig utanför den ordinarie arbetsplatsen, men som arbetsgivare är det viktigt att känna till att kraven i fråga om arbetsmiljö gäller oavsett var arbetstagarna utför sitt arbete. 

LÄS MER >

VECKANS TIPS

Vill du veta mer om Företagspaketet? Hör av dig till Linda!

Visste du att DokuMera har tusentals olika mallar som inte bara hjälper dig att göra rätt, utan också att strukturera och effektivisera ditt arbete och arbetssätt? Vi har i tjugo års tid hjälpt flera tusen företag med avtal och andra viktiga dokument speciellt framtagna för företagandets många behov.

LÄS MER >