VECKANS NYHET

Klarar ditt företag en cyberattack?

Visste du att cirka 80 procent av de europeiska företagen drabbades av någon form av cyberattack under år 2017? Trenden är dessvärre ökande, och cyberbrottsligheten är därför något som alla organisationer numera måste förhålla sig till och hantera. 

Det är lätt hänt att drabbas av cyberattacker. Inte sällan sker det genom att en medarbetare klickar på en annons eller en bilaga, vilket leder till att skadlig programvara kommer in i företagets IT-miljö. Genom att säkerställa att dina medarbetare agerar på ett säkerhetsmedvetet sätt kan du minska sannolikheten för att drabbas av cyberattacker. 

Du kan förbättra din säkerhet med hjälp av DokuMeras mallar. Ta gärna del av våra mallar Årshjul informationssäkerhet, Checklista informationssäkerhet, Bedömning av risker – informationstillgångar, Checklista – skydd mot nätfiske och IT-säkerhet - Rekommendationer för mindre företag för att komma igång med ditt informationssäkerhetsarbete. Fler mallar hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Hur förebygger man cyberbrottslighet?

Just nu arbetar många hemifrån, och det har bland annat lett till att antalet cyberattacker har ökat. Även om det kanske inte är möjligt att helt skydda sig mot IT-brottslighet kan företag minska sin exponering för det genom att upprätthålla en effektiv strategi för cybersäkerhet med ett försvar på djupet.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >