VECKANS NYHET

Distansarbete – har du dokumenten som behövs?

Med anledning av de nya, och delvis återinförda, restriktionerna uppmanas den som kan arbeta hemifrån att göra det. För dig som arbetsgivare ställer detta krav på planering. Du måste ta ställning till vilka regler som ska gälla när arbete utförs utanför arbetsplatsen. Vad ska till exempel gälla i fråga om IT-säkerhet, tillgänglighet, arbetsmiljö och ansvar? I vissa fall kan frågor om distansarbete regleras i kollektivavtal, men i huvudsak är det upp till dig som arbetsgivare att bestämma vad som ska gälla. 

Ta gärna hjälp av våra mallar för att reglera vad som ska gälla på din arbetsplats, såsom Policy för distansarbete, Överenskommelse om distansarbete, Checklista anställningsintervju på distans och Checklista Tio ordningsregler för distansarbete. Fler mallar om distansarbete hittar du här

Varför inte passa på att samtidigt uppdatera din Personalhandbok med vad som ska gälla i fråga om distansarbete? Undersökningar visar att många arbetstagare åtminstone till viss del kommer att vilja fortsätta arbeta på distans även efter pandemin, och mot bakgrund av det är frågan om distansarbete något som du förr eller senare kommer att behöva ta ställning till. 


VECKANS TIPS

Juristen tipsar: Tänk på detta vid arbete på distans

Som arbetsgivare finns det många frågor att ta ställning till när medarbetarna ska jobba på distans. Det mest grundläggande är att upprätta en policy för distansarbete, men det finns annat som också behöver ses över. Här nedan följer några frågor som behöver ses över/regleras.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >