VECKANS NYHET

När anställningen upphör – här är mallarna du behöver

När en anställning upphör finns det mycket du måste hålla koll på som arbetsgivare, bland annat eftersom det kan bli mycket kostsamt att skilja en arbetstagare från sin anställning på ett otillåtet sätt. 

Något förenklat kan upphörande av en anställning hänföras till någon av grunderna arbetsbrist, frivillig överenskommelse, avsked eller personliga skäl. Oavsett grund för upphörandet är det i regel många dokument som behöver upprättas, och inte sällan måste dokumenten upprättas i en viss ordning.  

Vi får många frågor om hur arbetsprocessen ser ut när en anställning ska upphöra, och vi har förstås mallarna du behöver. Ta gärna del av våra mallar Processbeskrivning arbetsbrist, Processbeskrivning Personliga skäl och Processbeskrivning Avskedande som hjälper dig att göra rätt från början. Ännu fler mallar hittar du här.

Du glömmer väl inte bort att upprätta ett Tjänstgöringsintyg eller Tjänstgöringsbetyg till den eller de medarbetare som slutar? 


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Enkla och löpande skuldebrev – vad är skillnaden?

Det finns flera olika former av skuldebrev. De vanligaste formerna är enkla respektive löpande skuldebrev. Reglerna om skuldebrev finns i lagen om skuldebrev (skuldebrevslagen). Vad ett skuldebrev är framgår inte av lagen, men det är fråga om en skriftlig handling, i vilket en viss person utfäster sig att betala ett penningbelopp.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >