VECKANS NYHET

Du har väl skyddat dig från bluffakturor i sommar?

Visste du att antalet bedrägeriförsök i form av utskick av bluffakturor ökar under sommaren? Riskerna för att utsättas ökar när den ordinarie personalen är på semester och tillfälligt anställda sköter den löpande verksamheten.

Som arbetsgivare kan du skydda dig mot bluffakturor, och vi har som alltid mallarna du behöver. Se bland annat till att upprätta Attestrutiner och Attestinstruktioner, men glöm inte bort att också förankra rutinerna i verksamheten så att alla vet vad som gäller. Det är särskilt viktigt när den ordinarie personalen är på semester. 

För det fall du redan har fått en bluffaktura på ditt bord får du handfasta tips och råd om vad du kan göra i vår mall Checklista hantering av bluffakturor. Fler mallar om fakturering hittar du här


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Måste ett aktiebolag utse en vd?

Enligt aktiebolagslagen finns det inget krav för privata aktiebolag att utse en verkställande direktör. I publika aktiebolag ska det däremot alltid finnas en verkställande direktör. Den verkställande direktören ska sköta den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >