VECKANS NYHET

Nya regler i LAS – vet du vad som gäller?

Idag börjar nya arbetsrättsliga regler att gälla. Reglerna i arbetsvillkorsdirektivet har införlivats i LAS som nu innehåller mer omfattade krav i fråga om arbetsgivares skyldighet att lämna information till arbetstagare om anställningsvillkor. 

Reglerna berör samtliga arbetsgivare, och om du inte har sett över dina anställningsavtal är det hög tid att göra det nu. Vi har naturligtvis uppdaterat samtliga av våra mallar så att de uppfyller de krav som ställs. Du finner mallarna här

Vill du veta vilka förändringar som har skett i LAS? I veckans fråga kan du läsa mer om det. Om du behöver hjälp med att uppdatera dina avtal eller på annat sätt uppfylla kraven som ställs kan du få hjälp med det av vår samarbetspartner. 

Observera att lagändringarna börjar gälla vid olika tidpunkter. En del ändringar börjar gälla redan idag medan andra regler börjar gälla i oktober i år. 


VECKANS FRÅGA

Juristen förklarar: Nya regler i LAS

Syftet med de nya reglerna i arbetsvillkorsdirektivet, som införlivats i lagen om anställningsskydd (”LAS”), är att förbättra arbetsvillkoren för arbetstagare genom tydligare och mer förutsägbara anställningsvillkor. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >