VECKANS NYHET

Här är mallarna du behöver för ett lyckat lönesamtal

Har du haft årets lönesamtal ännu? De flesta företag har lönerevision en gång per år. Det innebär att du som arbetsgivare diskuterar lönesättning och lönevillkor med var och en av dina medarbetare. 

Lönesamtalet är ett viktigt möte mellan dig som chef och dina medarbetare. Syftet är att ni båda ska få möjlighet att framföra era synpunkter på prestation och framtidsutsikter. Lönesamtalet bör handla om verksamhetens mål och den arbetsinsats som medarbetaren har gjort i förhållande till målen. Vad som framkommer under samtalet kan sedan ligga till grund för kommande lönesättningar. 

Ett väl genomfört lönesamtal kräver förberedelser. Du behöver exempelvis ta del av företagets lönepolicy. Oavsett om du behöver råd och vägledning om lönesättning, lönesamtal eller medarbetar- och lönekriterier har vi mallarna du behöver. Ta del av våra mallar LönepolicyChecklista lönesättningChecklista lönesamtalMedarbetar- och lönekriterier och Samtalsunderlag lönesamtal så att du är väl förberedd när du ska genomföra lönesamtalen. Fler mallar inom området hittar du här


VECKANS FRÅGA

Veckans fråga: Vad bör arbetsgivaren tänka på inför ett lönesamtal?

Säkerställ att den anställde har givits möjlighet att ta del av lönepolicy och lönekriterier i god tid innan samtalet. Du bör vara insatt i den anställdes lön, löneutveckling och lönespann samt kontrollera den anställdes ansvar, aktuella arbetsuppgifter och kompetensutveckling. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nytt på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 


LÄS MER >