VECKANS NYHET

Snart börjar nya regler i LAS att gälla - har du koll?

Snart börjar nya arbetsrättsliga regler att gälla. Reglerna i arbetsvillkorsdirektivet har införlivats i LAS som nu bland annat innehåller mer omfattade krav i fråga om arbetsgivares skyldighet att lämna information till arbetstagare om anställningsvillkor. Det är viktigt att du som arbetsgivare känner till dina skyldigheter, då överträdelser av LAS kan medföra skadeståndsansvar. 

Reglerna berör samtliga arbetsgivare, och om du inte har sett över dina anställningsavtal är det hög tid att göra det nu. Vi har naturligtvis uppdaterat våra mallar så att de uppfyller de krav som ställs. Du finner mallarna här

Vill du veta vilka förändringar som har skett i LAS och vilka som snart börjar gälla? I veckans fråga kan du läsa mer om det. Om du behöver hjälp med att uppdatera dina avtal eller på annat sätt uppfylla kraven som ställs kan du få hjälp med det av vår samarbetspartner. 

Observera att lagändringarna börjar gälla vid olika tidpunkter. En del ändringar har redan börjat gälla medan andra regler börjar gälla från och med oktober i år. 


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Här är de nya reglerna i LAS

En del av de nya reglerna i LAS har redan börjat gälla, medan andra börjar gälla från och med oktober. Om du ännu inte har hunnit uppdatera dina anställningsavtal ger vi dig en kort redogörelse över de viktigaste kraven i denna artikel. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >