VECKANS TIPS

Juristen tipsar: Vabb och sjukdom på arbetsplatsen? Här är mallarna du behöver

Just nu är det många som vabbar eller är sjuka. För dig som arbetsgivare kan det bland annat resultera i såväl produktionsbortfall som bemanningssvårigheter. Ingen kan rå över sjukdom, men det finns mycket du kan förbereda dig inför när vabb eller sjukdom gör sig gällande. 

Många som vabbar kan i många fall, åtminstone delvis, jobba hemifrån (vobb). Tänk dock på att säkerställa att du som arbetstagare inte får ersättning för vabb från Försäkringskassan samtidigt som du får lön från ditt företag. Som arbetsgivare bör du informera din personal om vad som förväntas  av dina medarbetare under vabb och sjukdom, och det kan du med fördel göra med våra mallar Personalhandbok och Sjukdomspolicy.  

Naturligtvis har vi många andra mallar som hjälper dig i ditt arbete, dels mot redan uppkommen sjukdom, och dels förebyggande åtgärder mot sjukdom, såsom Sjukförsäkran, Policy för en god hygien på arbetsplatsen och Stresspolicy. Fler mallar som hjälper dig att informera din personal om vad som gäller och hur sjukdom kan förebyggas samt hanteras hittar du här

Erik Rosqvist

Erik är jurist och driver Recollecta Juridik, där han bistår mindre och mellanstora företag i juridiska frågor. Erik hjälper regelbundet DokuMeras kunder i olika juridiska ärenden, och du som har vår tjänst Företagspaketet kan kontakta honom genom DokuMeras Frågeservice. 

erik.rosqvist@recollecta.se

www.recollectajuridik.se


VECKANS NYHET

Dags att se över företagets personalhandbok? Just nu får du rabatt

Det praktiska personalarbetet kan vara svårt. Vilka dokument krävs egentligen vid sjukdom, rehabilitering, nyanställning, anställnings upphörande och arbetsmiljö? Inte sällan är det många dokument som behöver upprättas i personalärenden, och arbetet är ofta både tidskrävande och komplicerat.

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >