VECKANS NYHET

Glöm inte bort detta inför årets semesterplanering

Även om det känns långt kvar till sommarsemestern så är det hög tid att börja planera för den. Att få ihop semesterschemat till allas belåtenhet är inte det lättaste när juli månad är de flestas semesterfavorit. Det är lätt hänt att konflikter uppstår.

Genom att vara ute i god tid blir det enklare för dig som arbetsgivare att planera verksamheten samtidigt som det underlättar för arbetstagarna att planera sin ledighet. För att undvika konflikter med och mellan medarbetare angående semesterns förläggning är kommunikation A och O. Om det är många som vill ha semester ungefär samtidigt och det är en omöjlighet för en fungerande verksamhet krävs en dialog och ett givande och tagande sinsemellan.

Vi har förstås mallarna du behöver för att planera årets semester, och genom att använda mallarna för SemesterplaneringLedighetsansökan och Semesterpolicy ökar du sannolikheten för att planeringen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Fler mallar om semester hittar du här.  


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Kan en arbetsmiljöuppgift delegeras?

Arbetsgivaren har alltid det övergripande ansvaret för att arbetsmiljölagstiftningen följs. Vanligtvis representeras arbetsgivaren av den högste chefen i organisationen och denne har då ansvar för att arbetsmiljöansvaret verkställs i organisationen. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >