VECKANS NYHET

Här är mallarna du behöver inför sommaren

Trots att många går på semester under sommarmånaderna finns det mycket att tänka på för dig som arbetsgivare. Vi har mallarna du behöver när du ska anställa, förlägga semester samt förhindra de årliga sommarbedrägerierna. 

Anställning

För dig som avser att anställa sommarpersonal har vi mallarna Anställningsavtal säsongsarbeteAnställningsavtal korta visstidsanställningar med timlönPraktikavtal samt Checklista minderåriga på arbetsplatsen som hjälper dig att upprätta de avtal som krävs samt säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö.

Semester

För dig som ännu inte har planerat årets sommarsemester är det hög tid att ta tag i det. Med hjälp av våra mallar SemesterplaneringSemesterpolicy och Ledighetsansökan kan du enkelt förlägga årets sommarsemester för samtliga av dina medarbetare. 

Ekonomi

Visste du att antalet bedrägerier och bedrägeriförsök ökar under sommarmånaderna när den ordinarie personalen har semester? Du kan vidta enkla men effektiva åtgärder för att minska riskerna för att bli utsatt för bedrägerier med hjälp av våra mallar Checklista – hantering av bluffakturorChecklista attestrutiner samt Attestinstruktion.


VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Vem omfattas av kravet på egenkontroll enligt miljöbalken?

Om du har en verksamhet eller vidtar en åtgärd som kan befaras medföra olägenheter för människors hälsa eller påverka miljön omfattas du av miljöbalken, vilket innebär att du också omfattas av dess krav på egenkontroll. Det är inte endast industrier och produktionsanläggningar som utgör verksamhet enligt miljöbalken. 

LÄS MER >

NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar. 

LÄS MER >