VECKANS NYHET

Här är mallarna som krävs när anställning ska upphöra

När en anställning upphör finns det mycket du måste hålla koll på som arbetsgivare, bland annat eftersom det kan bli mycket kostsamt att skilja en arbetstagare från sin anställning på ett otillåtet sätt. 

Något förenklat kan upphörande av en anställning hänföras till någon av grunderna arbetsbrist, frivillig överenskommelse, avsked eller personliga skäl. Oavsett grund för upphörandet är det i regel många dokument som behöver upprättas, och inte sällan måste dokumenten upprättas i en viss ordning.  

Vi får många frågor om hur arbetsprocessen ser ut när en anställning ska upphöra, och vi har förstås mallarna du behöver. Just nu kan du utan kostnad ta del av våra mallar Processbeskrivning arbetsbristProcessbeskrivning Personliga skäl och Processbeskrivning Avskedande som hjälper dig att göra rätt från början. Ännu fler mallar hittar du här.

Du glömmer väl inte bort att upprätta ett Tjänstgöringsintyg eller Tjänstgöringsbetyg till den eller de medarbetare som slutar? 


NYTT PÅ DOKUMERA

Nya mallar på DokuMera

Vi upprättar ständigt nya mallar inom olika områden för att göra ditt arbete både enklare och effektivare. Just nu har vi flera nya mallar inom olika områden. Klicka här för att se våra senast publicerade mallar.

LÄS MER >

VECKANS FRÅGA

Juristen svarar: Vilka policydokument krävs enligt lag?

Det finns ett antal policyer som är obligatoriska för varje arbetsgivare. Det är inte alltid dessa kallas för policyer i lag. Ibland används termer som riktlinjer och rutiner för att visa att någon form av skriftlig dokumentation krävs, men i praktiken används vanligen policydokument av olika slag för att leva upp till de krav som ställs. 

LÄS MER >