Om DokuMera

Bakgrund

I dagens företagsvärld finns det möjligheter att arbeta mer effektivt genom att använda färdiga mallar. Det tar mycket tid och kunskap att skapa avancerade dokument och det kan bli kostsamt att anlita experter för detta. Alla dokument är viktiga för ett företag, men det är de standardiserade dokumentmallarna som ger störst effektivitet och slagkraft. En undersökning visar att 15 procent av företagens tid går åt till att leta efter information. Tänk om den tiden kunde användas för att öka försäljningen istället?

Det är beräknat att företagen i Sverige spenderar omkring 90 miljarder kronor per år på att uppfylla krav från lagar, förordningar och myndighetsföreskrifter. Detta inkluderar överföring av information och uppgifter, samt skatter och avgifter. Införandet av GDPR har, enligt SvD, exempelvis kostat svenska företag cirka 26 miljarder kronor.

DokuMeras idé uppstod ur behovet av standardiserade lösningar på vanliga affärsproblem som företag och organisationer står inför. En marknadsanalys visade att det inte fanns någon aktör som kunde tillhandahålla tillfredsställande lösningar för detta. I över 20 års tid har DokuMera utvecklat Sveriges största databas (över 3300 dokument) av digitala dokumentmallar, riktade mot företag och organisationer. Dessa produkter kan enkelt laddas ner från internet av våra kunder och köpas styckvis eller genom ett årsabonnemang av företagspaketet.

Om företaget

Crona DokuMera erbjuder Sveriges största samling av nedladdningsbara dokumentmallar för företag. Mallarna har utvecklats i samarbete med experter inom olika områden och uppdateras kontinuerligt för att alltid vara aktuella.

De enklare mallarna kan användas direkt eller anpassas efter kundens specifika behov. De mer avancerade mallarna är avsedda att användas som underlag tillsammans med exempelvis en jurist. Med hjälp av DokuMeras expertframtagna mallar kan kunderna minska den tid de lägger ner på tidskrävande dokumentation och frigöra värdefull tid för att fokusera på sin kärnverksamhet.

DokuMera ägs av det nordiska mjukvaruföretaget Confirma Software AB. Sedan 2023 ingår företaget i Crona-gruppen och verkar under namnet Crona DokuMera.