FAQ

 

Abonnemang och licens

Ja, du kan använda mallen så många gånger du vill under de 12 månader du har tillgång till den.

Vid styckvis köp är det den person som köpt mallen som får nyttja den. Vid paketabonnemang får vanligtvis alla medarbetare och styrelsemedlemmar använda sig av mallarna.

 

Funktion och användning

Crona DokuMeras Wordmallar är utformade med svarta och röda textavsnitt samt med texter i gråa fält. Den text som du primärt behöver ta ställning till och eventuellt anpassa, är markerad antingen med [ ] eller finns i röda respektive gråa fält. Du kan ändra den röda texten till svart genom att markera den och välja teckensnittsfärg under startmenyn Word. Det går inte att ändra inställningar för text i gråa fält då dessa fält är låsta för att säkerställa texternas riktighet samt för att bibehålla en stram och korrekt formgivning.
Crona DokuMeras Excelmallar består till största del av två typer av celler: ljusgula med röd text samt vita med svart eller mörkblå text. De ljusgula cellerna med röd text kan anpassas, medan de vita cellerna med svart eller mörkblå text är kvalitetssäkrade och låsta. (Detta för att inte beräkningar, tabeller, rubriker etc ska bli felaktiga eller gå förlorade av misstag.)

Våra servrar ligger i för närvarande i Finland

Mallarna är skyddade för att texter, rubriker, formler, beräkningar, layout etc inte ska bli felaktiga eller gå förlorade. Skyddet är en viktig del i den kvalitetssäkring som garanterar mallarnas riktighet. Behöver du en oskyddad version klickar på symbolen med det öppna hänglåset där du laddar ner mallen.

Vid varje årsskifte uppdateras våra årsbaserade mallar. För att du ska kunna använda mallarna fullt ut är det därför viktigt att du laddar ner en aktuell version efter årsskiftet, förutsatt att ditt abonnemang eller din licens inte löpt ut. (Exempel: om du köper en mall i december 2023 finns en ny version för nedladdning i januari 2024.)

Våra årsberoende mallar uppdateras varje årsskifte. Alla mallar uppdateras kontinuerligt när det exempelvis sker förändringar i lagar, regler och förordningar. Alla ändringar görs av, eller i samråd med, våra sakkunniga experter.

Crona DokuMeras mallar är framtagna av personer med lång erfarenhet av praktiskt företagande i samarbete med ledande experter inom varje ämnesområde. Mallarna kontrolleras och uppdateras sedan kontinuerligt exempelvis när lagar och förordningar ändras.

 

Inloggning och lösenord

Har du glömt ditt lösenord så klicka på ”Logga in" längst upp på sidan. Därefter väljer du ”Glömt ditt lösenord?” och anger din e-postadress i fältet. Finns din e-postadress registrerad skickas en återställningslänk till denna. Klicka på länken i mejlet och för att välja ett nytt lösenord. Om du inte vet, eller har glömt vilken e-postadress ditt konto är kopplat till så kontakta vår kundservice på 020-222 70 00 så hjälper vi dig.

 

Köp och betalning

Ja, vi har mängder med mallar för privatpersoner också. Som privatperson kan du välja att betala med kort eller via Klarna men vi erbjuder inte faktura till privatpersoner.

Du kan välja att betala med kort, faktura eller i din egen takt via Klarna. Väljer du faktura skickas fakturan till angiven e-postadress. Vill du ändra, maila eller ring oss så hjälper vi dig

Med DokuMeras Nöjd-Kund-Garanti kan du alltid häva ditt köp inom 24 timmar. Kontakta oss så makuleras ditt felaktiga köp.

 

Funktion och användning

Du kan förhandsgranska samtliga dokument. Sök upp det dokument som du är intresserad av. Klicka sedan på bilden till höger om dokumentmallsbeskrivningen så får du upp en större förhandsgranskningsversion av mallen (visar förstasidan i dokumentet). Crona DokuMera tillämpar alltid nöjd-kund-garanti som innebär att om du av någon anledning inte är nöjd med en mall eller dokument och du inte har användning av den så kontaktar du oss inom 24 timmar efter ditt köp och vi krediterar köpet.

 

Nedladdning och utskrift

Du väljer själv om du vill köpa våra mallar styckvis eller om du vill abonnera på en av våra pakettjänster. Väljer du att köpa mallarna styckvis är det enklast om du börjar med att registrera dig som kund hos Crona DokuMera. Dina inloggningsuppgifter skickas till dig via e-post. Under ”Styckvisa mallar” laddar du sedan ner de mallar du önskar köpa. Nästa gång du vill köpa en mall behöver du bara logga in på ditt användarkonto och ladda ner önskad mall. Vill du istället har tillgång till vår tjänst Företagspaketet (”Plus” och ”Max” innehåller ca 3200 mallar för företagandets alla behov) beställer du det antingen via vår site eller kontaktar vår kundservice. När du köper ett abonnemang sänder vi dina inloggningsuppgifter via e-post. Uppgifterna använder du sedan för att logga in på ditt användarkonto – med fri tillgång till alla mallar som ingår i det paket du köpt.

Logga först in på ditt konto. Klicka sedan på ”Tjänster" och sedan ”alla dokument” därefter hittar du dina mallar under ditt valda paket. Om du valt startpaketet kan du även bocka i ”alla mallar” och då köpa till vissa mallar som du vill komplettera med.

 

Tekniska förutsättningar

Du kan med fördel använda Officepaketet för att öppna mallarna. Har du inte det går det även att öppna dem via Google Docs eller Google Sheets. Vissa format kräver också en version av Adobe Reader, eller annan läsare som klarar av PDF-dokument.

 

Övrigt

Många av Crona DokuMeras mallar har tillkommit just genom förslag från våra kunder. Du är därför mer än välkommen att inkomma med ditt förslag till oss. Kontakta oss här.

DokuMera erbjuder en Nöjd-Kund-Garanti som innebär att du kan returnera den eller de mallar du köpt inom 24 timmar efter genomfört köp. Kontakta oss för att få köpet hävt efter att du förbundit dig att radera mallen från din hårddisk. Nöjd-kund-garanti avser köp av enstaka mallar. Vid köp av Företagspaketet önskar vi ge dig en fullständig genomgång av innehållet.